Norsk boregigant vil rejse tre mia norske kroner

Fredriksens boregigant Seadrill planlægger at sælge obligationer for 500 mio USD, hvilket svarer til næsten tre mia. nkr., skriver Dagens Næringsliv.
Foto: Seadrill
Foto: Seadrill

Det norske boreselskab Seadrill, der er ejet af John Fredriksen, planlægger et usikret obligationslån i 2020 til 500 mia. USD, hvilket svarer til næsten tre mia. nkr., skriver Dagens Næringsliv.

Provenuet fra lånet skal anvendes til refinansiering og almindelige selskabsmæssige formål og til driftskapital, oplyser selskabet ifølge mediet. Seadrill kom ellers godt igennem andet kvartal af 2013. Her fik selskabet en omsætning på 1.268 mio. dollar, en vækst på 13 pct. fra samme kvartal året før, og landede et driftsresultat, EBIT, på 507 mio. dollar - det bedste nogensinde.

Seadrill venter boomende dybvandsmarked 

Til sammenligning var der ventet en marginalt højere omsætning på 1139 mio. dollar og et driftsresultat på 460 mio. dollar ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for norske TDN Finans. I forbindelse med kvartalsregnskabet varslede Seadrill desuden om en højvækstperiode, der vil starte i andet halvår og vare helt til 2016, og meldte om gode udsigter for markedet takket være et højt investeringsniveau hos olieselskaberne.

Fredriksen rykker stærkt mod Brasilien

Seadrill flytter fra Norge 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også