ShippingWatch

Minister afviser tysk olieønske

Det tyske olieselskab Bayerngas så gerne en lempeligere indfasning af regeringens strammere oliebeskatning, men det kan transportministeren ikke se fidusen i.

Foto: AF CARSTEN INGEMANN

Olieselskaber, der bliver ramt af en øget beskatning som følge af regeringens planer om en togfong til små 30 mia. kr., kan godt glemme at få en mere økonomisk mild indfasning af reglerne.

Det siger den nye transportminister Pia Olsen Dyhr i dag til Berlingske.

Milliardsalg gik i vasken for DONG 

Især det tyske olieselskab Bayerngas har været yderst kritisk over for de nye regler og har i et brev til regeringen efterspurgt en mere lempelig indfasning, men transportministeren afviser:

"Det vigtige for mig er, at man ligestiller de forskellige selskaber, som borer efter olien. At man altså ligestiller Bayerngas med f. eks. Mærsk," siger hun.

Grunden til at Bayerngas bliver ramt af reglerne skyldes, at selskabet arbejder på en ældre licens, som omfatter et fradrag, som nu bliver kraftigt reduceret.

Noreco øger underskuddet 

Maersk Oil varmer op til oliejagt i Grønland

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs