ShippingWatch

Isen i Arktis smeltede rekordhurtigt i 2012

Den årlige rapport 'Klimaets Tilstand' viser bekymrende tendenser på den nordlige halvkugle. Aldrig er så meget arktisk havis smeltet som i september 2012, skriver Ritzau.

I løbet af 2012 skete der flere tendenser på klimafronten, som miljøforkæmpere og eksperter vil kalde bekymrende. Det viser den årlige rapport 'Klimaets Tilstand', som blev offentliggjort tirsdag, skriver Ritzau.

Her konstaterer amerikanske og britiske klimaforskere blandt andet, at smeltningen af arktisk is aldrig har været større end i september 2012, mens andelen af snedækket område på den nordlige halvkugle var historisk lav. En udvikling, der måske ikke er så underlig, når man tager med, at 2012 samtidig var blandt de ti varmeste år, der er målt:

"Tager man det globale gennemsnit, rangerer 2012 som nummer otte eller ni over de varmeste år, siden man begyndte at måle i anden halvdel af 1800-tallet,"fremgår det af rapporten ifølge Ritzau.

Kina og Island i nyt oliesamarbejde om Arktis 

I foråret viste målinger fra NASA, at havisen i Arktis i vinteren 2012/13 var på sit femte laveste niveau nogensinde.

"Den arktiske region er mørkelagt gennem hele vinteren og den fremherskende type stråling er langbølge og infrarød og det er forbundet med drivhuseffekten. En nedgang i havisen om vinteren er således en manifestation af effekten af de stigende drivhusgasser," sagde Joey Comiso, seniorforsker ved NASA's Goddard Space Center ifølge dr.dk.

Arktisk havis den femte tyndeste nogensinde 

EU's grønne vil stoppe olieboringer i Grønland

Forskere: Arktis kan være isfri om sommeren om 40 år 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs