Fredriksens boreskibe skal hente solide rater

Seadrills nybestilte boreskibe forventes at hente dagsrater på 550.000 til 650.000 dollar hjem, når de bliver taget af kunder. Det fortæller finansdirektør i Seadrill Rune Magnus Lundetræ til TDN Finans.
AF RITZAU FINANS

Når norske Seadrill tager sine nybestilte boreskibe i brug om et års tid, forventes de at kunne hente dagsrater på 550.000 til 650.000 dollar hjem. Det fortæller finansdirektør i Seadrill Rune Magnus Lundetræ til TDN Finans.

Den norske borerigoperatør har netop bestilt fire dybvandsboreskibe til en samlet pris på lige under 2,4 mia. dollar. Den investering vil være hurtigt tjent hjem, hvis det nuværende meget stærke marked for boreskibe, der kan bore på dybt vand, holder.

"Vi forudsætter, at dagsraterne vil være i intervallet 550.000 til 650.000 dollar om dagen. Hvis vi opnår det, får vi et attraktiv afkast på vores investering, der vil være tjent hjem på under fem år," siger Rune Magnus Lundetræ.

Maersk Drilling har fire borerigge i ordre, der leveres i 2014. Maersk Drilling behøver dog ikke skamme sig over sine kontrakter. Deepwater Advanced 2, der skal arbejde for ConocoPhillips og Marathon Oil i den mexicanske golf er på kontrakt med en dagsrate på omkring 634.000 dollar om dagen.

Deepwater Advanced 1 skal arbejde for ExxonMobile, ligeledes i den mexicanske golf, til en dagsrate på omring 560.000 dollar om dagen.

/RITZAU FINANS

Seadrill køber ind i fast tro på stærkt marked 

Seadrill sikrer ny millionkontrakt

Nu har John Fredriksen kontrol med rival 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også