ShippingWatch

Seadrill køber ind i fast tro på stærkt marked

Norske Seadrill har mandag bestilt fire nye dybvandsboreskibe til en samlet pris på flere milliarder dollar.

Norske Seadrill, der konkurrerer med A.P. Møller-Mærsks datterselskab Maersk Drilling i markedet for borerigge, har endnu en gang været i markedet og bestilt rigge for milliarder. Dets massive nybygningsprogram er baseret på en stærk tro på, at markedet for rigge forsat vil understøtte rekordhøje dagsrater og suge al ny kapacitet.

Mandag har Seadrill bestilt fire nye dybvandsboreskibe hos DSME og Samsung til lidt under 600 mio. dollar per enhed. Dermed er Seadrills nybygningsprogram oppe på 22 enheder bestående af ni boreskibe, to harsh environment semi-submersibles pg 11 jack-up rigge. Der ud over har man option på yderligere 2 boreskibe.

"Seadrill har brugt lang tid og mange ressourcer på at analysere dybvandsmarkedet. Produktionen fra brønde på dybt vand ventes at stige fra omkring 1 mio. tønder olie om dagen til 5 mio. tønder over de næste seks år. For at nå dette mål må der tilføjes meget borerig-kapacitet," skriver Seadrill i meddelelsen og fortsætter:

"Samtidig er omkring 49 pct. af den nuværende flåde over 20 år gammel. Vi har allerede set en stærk trend hvor fjerde- og femtegenerationsrigge ikke har kunnet møde selskabernes nye krav og bliver erstattet af nyere rigge."

Selskabet skriver videre, at man venter en fortsat stærk kapacitetsudnyttelse og "solide dagsrater" for moderne rigge. Seadrills ordrebog er ifølge meddelelsen på 19 mia. dollar.

"Baseret på igangværende forhandlingerne er vi sikre på, at ordrebogen vil blive forøget i de kommende måneder, da vores tilgængelige kapacitet for 2014 sandsynligvis vil blive sikret til attraktive dagsrater," skriver Seadrill.

Seadrill planlægger at have et nybygningsprogram på i alt 39 enheder.

"Vi har været i stand til at udnytte den nuværende svaghed i værftsbranchen til at bestille boreenheder til meget attraktive priser. På samme tid sikrer vi den fremtidige vækst ved at opbygge en ensartet flåde med alle de operationelle fordele, det giver," skriver bestyrelsesformand John Frederiksen i meddelelsen.

RITZAU FINANS

Seadrill sikrer ny millionkontrakt 

Fredriksen-selskab i kæmpe sale-and-leaseback-aftale 

Nu har John Fredriksen kontrol med rival 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs