ShippingWatch

USA lækker mere olie end Exxon Valdez

I 2012 var der 16 olie- eller gasudslip om dagen i USA. Samlet bliver det til et større udslip end ved den enorme oliekatastrofe i Alaska i 1989.

Foto: IMO

Der var tale om en af de største menneskeskabte katastrofer nogenside, da olietankeren Exxon Valdez i 1989 løb på grund ved Prince William Sound i Alaska og sendte flere hundredetusinde tønder olie ud i den smukke nordamerikanske natur.

Nu viser det sig imidlertid, at udslippet på ingen måde er særlig stort i forhold til de udslip, som den amerikanske olie- og gasindustri årligt skaber ved uheld.

Det ansete amerikanske energisite Energywire har brugt fire måneder på at gennemgå data om udslip fra alle landets stater i 2012, og resultatet viser, at uheld i industrien på ingen måde er et særsyn.

Hver dag sker der således 16 utilsigtede udslip af olie, gas, frackingvæske (til brug ved skifergasboringer, red.) og lignende, viser rapporten.

I alt var der mere end 6.000 uheld i 2012 - hvilket er en stigning på 17 pct. i forhold til sidste rapport i 2010 - og i alt betød det et samlet udslip på 15,6 mio. gallons - det er således markant mere end Exxon Valdez' 11 mio. gallons.

Statoil skjulte udslip i to år 

Ifølge rapporten er de 15,6 mio. gallons end da formentlig i underkanten, eftersom data fra visse stater er ufuldstændige.

På den positive side er de fleste af udslippene ikke så store - 100 gallon eller mindre - hvilket betyder, at oprydningen dermed også er lettere.

Exxon Valdez-katastrofen var dog ikke meget sammenlignet med ulykken i 2010 ved BP's Deepwater Horizon i den Mexikanske Golf. Her estimeres udslippet at ligge på omkring 210 mio. gallons efter 87 dages udslip.

EU's grønne vil stoppe olieboringer i Grønland 

40 olieudslip på norsk sokkel på et år  

Rapport: EU's skibe forurener massivt 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs