ShippingWatch

Maersk Drilling melder "alt udsolgt"

Maersk Drilling har fået forlænget sin kontrakt for boreriggen Maersk Convincer med endnu et år. Dermed er hele boreselskabets flåde udlejet for resten af året.

Så er der lukket hos Maersk Drilling resten af året. En forlængelse af kontrakten for boreriggen Maersk Convincer med endnu et år betyder, at hele boreselskabets flåde udlejet for resten af året. Det bekræfter Maersk Drilling over for Ritzau Finans.

Det er Petronas Carigali, et datterselskab til Malaysias nationale olieselskab, der har udnyttet sin option på at forlænge kontrakten med ét år.

Forlængelsen har en værdi af 54 mio. dollar, svarende til 308 mio. kr.Forlængelsen har en værdi af 54 mio. dollar (308 mio. kr.), svarende til knap 150.000 dollar (845.000 kr.) per dag, og varer frem til midten af november 2014. Jack-up-riggen blev færdigbygget i 2008 og har arbejdet for Petronas-selskabet siden efteråret 2011.

"Vi ser denne kontrakt som en yderligere styrkelse af vores forhold til Petronas, og vi håber, at den kan bane vejen for en styrkelse af vores position på det blomstrende malaysiske marked," udtaler Maersk Drilling-chef Claus V. Hemmingsen i en meddelelse.

Kontrakten var den sidste, Maersk Drilling manglede, for at nå op på 100 pct. kontraktdækning i 2013, efter at selskabet tidligere på ugen landede en endelig kontrakt med Dong Energy for riggen Maersk Resolve.

Maersk Drilling er et helejet datterselskab i A.P. Møller - Mærsk-koncernen og driver i alt 26 borerigge, der lejes ud til olieselskaber verden over. Ambitionen er at opnå et overskud på 1 mia. dollar senest i 2018. De seneste to år har budt på overskud på henholdsvis 488 og 359 mio. dollar.

/RITZAU FINANS

 

Snublende tæt på alt udsolgt hos Maersk Drilling

Maersk Drilling vinder trecifret millionordre

Maersk Drilling venter voldsom vestafrikansk vækst 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Både tørlast- og containerrater falder markant. Norsk lovforslag kan være i strid med EØS-aftale. USA vil indføre store bøder i krænkelsessager på skibe. Og DFDS vinder på produktionsboom i Tyrkiet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs