ShippingWatch

Statoil ser første olie fra Sverdrup i slut 2018

I slutningen af 2018 vil olien fra det store norske felt Johan Sverdrup pible frem, vurderer Statoil.

Det bliver i slutningen af 2018, at olien begynder at pible frem fra det store Johan Sverdrup-felt ud for Norges kyst, hvor blandt andet A.P. Møller - Mærsks olieselskab, Maersk Oil, har en andel.

Det er i hvert fald vurderingen hos Statoil, der er fungerende operatør på feltet, skriver det norske nyhedsbureau TDN Finans.

Tidligere har prognosen for første olie alene været "i 2018" fra både Statoil, Maersk Oil og den anden store partner i feltet, Lundin Petroleum.

Statoil fastholder desuden de tidligere planer om at indlevere en konceptplan for feltet i fjerde kvartal af 2013 og følge den op med en endelig feltudviklingsplan i 2014, skriver TDN.

Partnernes seneste estimat for Johan Sverdrup lyder på mellem 1,7 og 3,3 mia. tønder olieækvivalenter, mens det norske oliedirektorat i januar vurderede feltet til at have mellem 1,26 og 2,52 mia. tønder. Næste opdatering ventes i forbindelse med konceptplanen i år.

Johan Sverdrup består af tre licenser: PL 501, PL 502 og PL265. Maersk Oil har en ejerandel på 20 pct. af førstnævnte, mens resten er fordelt mellem Statoil, Lundin, Petoro og Det norske oljeselskap.

Maersk Oil har senest meldt en forventning om en produktionsandel på omkring 50.000 tønder per dag, når feltet kommer op at køre.

Norske olie-investeringer luner hos Rambøll 

Maersk-partner glæder sig over succes i Sverdrup

Norsk megafelt med Maersk Oil breder sig

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs