ShippingWatch

Atlantic Petroleum også klar til ny norsk oliejagt

Det færøske olieselskab, Atlantic Petroleum, har modtaget to licenser i den norske stats koncessionsrunde over oliefelter i Norskehavet og Barentshavet.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Det færøske olieselskab, Atlantic Petroleum, har modtaget to licenser i den norske stats koncessionsrunde over oliefelter i Norskehavet og Barentshavet. Det fortæller Atlantic Petroleum, der er noteret på børsen i København, i en meddelelse.

Atlantic får 30 pct. af de to licenser 704 og 705, der har henholdsvis E.On og Repsol som operatører.

Licenserne indeholder begge flere prospekter med højt potentiale, skriver Atlantic Petroleum, og skulle der gøres en væsentlig opdagelse, kan ressourcerne muligvis knyttes til Aasta Hansteen-feltet.

Maersk Oil, A.P. Møller - Mærsks olieselskab, fik en enkelt licens i udbudsrunden: 20 pct. af licens 710, der har Total som operatør.

Samlet blev der givet 24 udvindingstilladelser i koncessionen af det norske olje- og energiministerium.

"Jeg er glad for at kunne tilbyde 24 udvindingstilladelser til 29 selskaber. Interessen fra selskaberne har været stor, og der har leveret mange gode ansøgninger. Dette bekræfter, at den norske sokkel er et meget interessant område, når det kommer til olie," skriver olje- og energiminister Ola Borten Moe i pressemeddelelsen.

23 af de 24 nye tilladelser ligger nord for polarcirklen.

Ny rapport: Masser af potentiale på den norske sokkel

Maersk Oil tilbudt ny licens i Norge

Danske olieselskaber satser i Det Irske Hav 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs