Maersk Oil tilbudt ny licens i Norge

Maersk Oil er på listen over selskaber, der har fået tilladelse til at deltage i jagten på norsk olie i Barentshavet og Norskehavet
Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
AF RITZAU FINANS

Maersk Oil er på listen over selskaber, der har fået tilladelse til at deltage i jagten på norsk olie i Barentshavet og Norskehavet i den 22. koncessionsrunde.Det skriver det norske Olje- og Energidepartementet.

Samlet er der tilbudt 24 udvindingstilladelser i koncessionen. 29 selskaber er tilbudt andele, mens 14 har fået tilbud om at være operatører. Maersk Oil Norway er på listen over dem, der har fået tilbudt en deltagerandel.

"Jeg er glad for at kunne tilbyde 24 udvindingstilladelser til 29 selskaber. Interessen fra selskaberne har været stor, og der har leveret mange gode ansøgninger. Dette bekræfter, at den norske sokkel er et meget interessant område, når det kommer til olie, skriver olje- og energiminister Ola Borten Moe i pressemeddelelsen.

Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
 

23 af de 24 nye tilladelser ligger nord for polarcirklen.

"Opmærksomheden omkring vores nordligste havområde har været stigende de sidste år. Vi lægger nu grundlaget for en langsigtet og god efterforskning af vores områder i Barentshavet og Norskehavet," skriver Ola Borten Moe.

RITZAU FINANS

Kæmpeinvesteringer i Nordsøen er et overstået kapitel 

Maersk Oil: Glædeligt comeback i britisk del af Nordsøen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også