Drilling overgik analytikernes prognoser

A.P. Møller - Mærsks borerigdivision, Maersk Drilling, levede mere end op til analytikernes forventninger til bundlinjen i første kvartal. Det til trods for en lidt lavere omsætning end forudset.
AF RITZAU FINANS

A.P. Møller - Mærsks borerigdivision, Maersk Drilling, levede mere end op til analytikernes forventninger til bundlinjen i første kvartal. Det til trods for en lidt lavere omsætning end forudset.

I kvartalet omsatte divisionen for 2711 mio. kr. mod 2835 mio. kr. ventet i markedet ifølge estimater indsamlet for Ritzau Finans af SME Direkt.

Det blev omsat til et nettoresultat, NOPAT, på 826 mio. kr. mod ventet 603 mio. kr.

I første kvartal sidste år havde Maersk Drilling en omsætning på 2456 mio. kr., hvilket blev vekslet til et overskud på 698 mio. kr. på bundlinjen. Tallene er revideret i forhold til tidligere udmeldinger om en omsætning på 2772 mio. kr. og et overskud på 711 mio. kr.

"I årets første kvartal forblev olieprisen over 100 dollar pr. tønde til fortsat understøttelse af olieselskabernes efterforsknings- og udbygningsaktiviteter," skriver Maersk Drilling i regnskabet.

I første kvartal var alle Maersk Drillings rigge, borepramme i Venezuela og den ene semi-submersible rig på kontrakt, nævner selskabet. Kontraktdækningen for hele 2013 var 98 pct. ved udgangen af marts.

Gode forventninger til året

For hele 2013 venter analytikerne en omsætning i Maersk Drilling på 11.930 mio. kr. omsat til et driftsresultat på 4834 mio. kr. og et nettoresultat på 2435 mio. kr.

Maersk Drilling selv venter et resultat over niveauet fra 2012, hvor det lød på 2081 mio. kr. efter skat.

Maersk Drilling opererer i alt 17 borerigge og boreskibe. Fra første kvartal 2014 begynder Maersk Drilling at tage levering af sin næste generation: tre højt specialiserede borerigge og fire boreskibe, der kan bore på ultradybt vand.

På længere sigt er det Drillings mål at levere et overskud på mindst 1 mia. dollar om året til Mærsk-gruppens bundlinje, hvilket ventes at ske senest i 2018.

Maersk Oil bedre igennem produktionsdyk end ventet 

Maersk: Rig-rater vil forblive høje

Maersk forlænger kontrakt på Energy Enhancer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også