ShippingWatch

Dongs overskud skrumper drastisk

Dong fik et overskud på 474 mio. kr. efter skat i første kvartal 20143, hvilket er betydeligt mindre end samme periode 2012.

Det delvist statsejede energiselskab Dong fik et overskud på 474 mio. kr. efter skat i første kvartal af 2013. Det er en betydelig nedgang sammenlignet med
samme periode sidste år, hvor overskuddet blev 2,3 mia. kr. Driftsresultatet (EBITDA) steg til 4,6 mia. kr. fra 3,6 mia. kr. i samme periode sidste år.
"Stigningen i forhold til samme periode sidste år skyldtes primært en højere indtjening fra vindaktiviteterne, højere olieproduktion samt lavere
omkostninger," forklarer Dong.

Når bundlinjen alligevel skrumper, skyldes det blandt andet, at der i første kvartal af 2012 blev bogført et overskud fra salg af virksomheder på 2,0 mia.
kr. Samtidig har Dong investeret for 5,2 mia. kr. i kvartalet. Selskabets rentebærende gæld er steget med 2,6 mia. kr. siden årsskiftet, men Dong fastholder sit mål om at nedbringe gælden til 2,5 gange EBITDA ved udgangen af 2014. Ved udgangen af første kvartal var den justerede gæld 3,8 gange EBITDA.

Alt i alt betegner ledelsen regnskabets om tilfredsstillende.

"Efter et udfordrende 2012 var første kvartal et første skridt i den rigtige retning, men der er stadig et stort stykke arbejde foran os i forhold til at styrke Dong Energys kapitalstruktur og sikre fundamentet for vores vækstambitioner," udtaler administrerende direktør, Henrik Poulsen, i en kommentar.

Energiagentur: Råolieforbruget i svag vækst

Dong er ikke skræmt af ny olieskat

Dong satser halvdelen af investeringsbudget på havvindmøller 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs