ShippingWatch

Statoil skuffer analytikere med sine prioriteringer

At Statoil må udskyde verdens nordligste boringer et år, skuffer analytikerne. 2014 bliver ekstremt vigtigt nu, lyder den nye vurdering.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

Statoil kunne have foretaget verdens nordligste olieboring i Hoop-feltet i år, men på grund af forsinkelser på riggen "West Hercules", der skal stå for boringerne, har Statoil valgt at udskyde arbejdet til 2014. Det er ærgerligt, vurderer flere analytikere ifølge Dagens Næringsliv.

"2014 vil blive et ekstremt vigtigt år for selskabet, med nævnte Hoop i tillæg til Kwanza offshore Angola, hvor Statoil sammen med BP er største arealejer," skriver Deutsche Bank i en analyse af Statoils prioriteringer.

Deutsche Bank opfordrer på den baggrund hverken til køb eller salg af Statoil-aktien, og også JP Morgen holder sig på en neutral købsanbefaling, fordi man forventer svagere indtjeningsresultater i år, end Statoil først havde meldt ud.

Norske olieselskaber vil investere 160 milliarder i Arktis

Medie: Investeringer for milliarder på den norske sokkel

Statoil får 15 licenser i de mexicanske golf 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs