Norske olieselskaber vil investere 160 mia i Arktis

Tre gigantiske oliefelter i Barentshavet og i den nordlige del af Norskehavet åbner for kæmpeinvesteringer blandt norske olieselskaber anført af især Statoil. Tusindvis af nye job på vej.
Foto: Harald Pettersen/Statoil
Foto: Harald Pettersen/Statoil

Norske olieselskaber anført af Statoil og Eni vil investere omkring 160 mia. norske kroner i udbygninger af felter nord for Polarcirklen. De tre kæmpestore oliefelter Aasta Hansteen, Skrugard/Havis og Goliat har tændt en ny gnist i Barentshavet og den nordlige del af Norskehavet.

Norske investeringer i olie og gas taber fart i 2013 

"Nu er Statoil godt etableret i Harstad. Vi ønsker at styre aktiviteterne i nord fra nord og have nærhed til aktiviteterne. Nu er udfordringen at sikre, at vi har tilstrækkelig kapacitet til at udføre arbejdet på en sikker og effektiv måde," sagde Erik Haaland, informationschef for Arktis i Statoil, på en konference forleden i Stavanger ifølge offshore.no:

Den voldsomme olieaktivitet i de nordelige områder forventes, alt afhængig af, hvem man spørger, at skabe tusindvis af nye job. North Energy spår op til 14.000 arbejdspladser, mens olie- og energiminister Ola Borten Moe forventer helt op til 37.000, hvis områderne ved Lofoten og Vesterålen åbnes helt op.

Barentshavet gemmer på oliemilliarder  

Medie: Investeringer for milliarder på den norske sokkel 

90 norske oliefelter skal udbygges frem mod 2018 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også