ShippingWatch

BHP skruer op for olieproduktionen

Mine- og energiselskabet BHP Billiton ventes at melde om en stigende olieproduktion i det kommende kvartalsregnskab, da selskabet som svar på de høje priser har skruet op for olieudvinding i USA, skriver Reuters.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

BHP Billiton forventes at præsentere en stigning i selskabets olieproduktion det kommende kvartal. Det sker efter, at selskabet som svar på de stigende priser har valgt at skrue op for olieudvindingen i USA.

Mine- og energiselskabet offentliggør kvartalsregnskabet d. 17. april.

Stigningen kan være helt op til fire procent sammenlignet med det foregående kvartal og vil dermed bringe produktionen op på 67 mio. tønder olie per dag (mboepd). Det betyder, at selskabet ser ud til at indfri forventningerne for 2013, som lyder på 240 mio. tønder olie per dag, skriver Reuters.

Udviklingen er også et tegn på, at BHP Billiton, et af verdens største energiselskaber målt på omsætningen, rykker fremad med en strategi, der lægger vægt på olie og gas for at kompensere for det svage marked for jernmalm, hvilket ellers er selskabets største indtægtskilde.

BHP Billitons indtægter fra jernmalm faldt fra 31 til 29 procent i halvåret, der sluttede i december 2012. Olie og gas stod for 21 procent af selskabets indtægter i det seneste halvår, mod 18 procent i den foregående periode.

Markedet for jernmalm er primært tynget af usikkerheden omkring den globale vækst, og især usikkerheden om Kina, en af verdens største importører af jernmalm.

Intertanko: Stort oliespild ved tankning

Energiagentur: Råolieforbruget i svag vækst 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs