ShippingWatch

Intertanko: Stort oliespild ved tankning

Et betydeligt olieudslip finder sted, når skibe bunker olie i havnene, advarer adm. direktør for tankrederiernes internationale sammenslutning Intertanko og opfordrer til øget samarbejde mellem virksomheder og regeringer.

Foto: Skagen Havn

Når verdens skibe bunker olie i havnene, sker der ofte et betydeligt oliespild. Sådan lød det fra Katharina Stanzel, der er adm. direktør for tankrederiernes internationale sammenslutning, Intertanko, på en international konference om olie- og kemikalieforurening i Singapore, skriver Sustainable Shipping. Hun opfordrede derfor virksomheder og regeringer til i højere grad at samarbejde om beredskab og indsatsen om olieudslip.

Problemet med spild af bunkers i havnene er, at det kan være et vanskeligt stof af sprede igen, når det først er i vandet, sagde teknisk direktør for International Tanker Owners Pollution Federation (ITOPF) Richard H. Johnson ifølge Sustainable Shipping:

"Det er svært at rydde op ved hjælp af den typiske dispersion eller pumpemetoder, der anvendes, når andre olieudslip."

Ifølge organisationen er der siden 1974 sket 7.844 episoder af oliespild af bunkers.

Oliegigant nægter at betale erstatning

Monjasa-udbrydere bag nyt bunker-selskab 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs