ShippingWatch

Norge: Vi har brug for 4000 ansatte til 18 nye rigge

Den norske offshore sektor mangler arbejdskraft, og de næste tre år vil det kun blive forstærket, når hele 18 nye rigge sættes i drift. Norske Petoro (svarende til Nordsøfonden i Danmark) kræver handling nu.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Væksten i  den norske offshore-sektor har seneste været underlagt udbuddet af platforme og olierigge, som der har været notorisk mangel på de seneste måneder. Men ligesom ketchup-effekten bliver der indsat hele18 nybyggede olierigge inden for de næste tre år, hvilket alene vil kræve 4000 nye rig-arbejdere, skriver Dagens Næringsliv.

Petoros - hvad der svarer til den danske Nordsøfonden - chef, Kjlel Pedersen opfordrer derfor arbejdsmarkedets parter til at sætte sig sammen for at finde en løsning.

"Det er ikke nok med normal rekruttering, når vi skal have 4000 mand de næste to-tre år. Hvis nogen stjæler ansatte fra et andet selskab, skal nogen også følge efter dem. Med traditionel rekruttering finder man sikkert 4000 personer, som er interesseret i at arbejde offshore, men de skal læres op og have et stort ansvar på en sofistikeret offshore-rig," understreger han over for den norske avis.

Norge: Nej tak til EU's offshoreregler

Lange udsigter for et Nordsø forskningscenter

Eventyret i Arktis lader vente på sig

Norsk offshore har 11.300 ledige job lige nu 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs