ShippingWatch

Norge: Nej tak til EU's offshoreregler

Nye sikkerhedsregler for offshore olie- og gasvirksomheder i EU-regi er rykket tættere på med Rådet og EU-parlamentets vedtagelse af et udspil torsdag. Det møder modstand fra den norske olieindustri, som ikke ønsker at blive indlemmet under reglerne, skriver Dagens Næringsliv.

Der er enighed om nye sikkerhedsregler for offshore olie- og gasvirksomheder i EU-regi. Torsdag vedtog Rådet, EU-parlamentet og energikommissær Günther Oettinger ensrettede regler for industrien, som skal stemmes igennem i løbet af de kommende måneder af medlemslandene. Det skriver Dagens Næringsliv.

Da EU-kommissionen i 2011 fremlagde forslaget, vendte en samlet norsk olieindustri tommelfingeren nedad. Og det gør man stadig.

"Det kan være et godt initiativ i Europa, hvor nye offshore-nationer som Cypern, Malta og Rumænien kan have nytte af mere homogene regler," siger Alfred Norgard, specialrådgiver i interesse- og arbejdsgiverorganisationen Norsk olje og gass, til NTB ifølge Dagens Næringsliv.

"Men i Norge har vi er regelsæt, som fungerer godt, og vi ser ingen stor merværdi i EU-reglerne. Det vil ikke bidrage til at øge sikkerheden."

Den norske regering har gjort det klart, at den ikke anser reglerne for EØS-relvant og derfor heller ikke relevant for Norge. Den norske olie- og energiminister har tidligere garanteret, a EU ikke kan presse regler ned over Norge, og at de norske regler fortsat vil gælde på den norske sokkel. Det er endnu uvist, hvordan EU-kommissionen forholder sig til det.

Men leder af den norske NGO Bellonna, Frederic Hauge, mener, at netop Norges tilknytning til EØS vil betyde, at reglerne vil blive implementeret. EU's arbejde med mere ensrettede sikkerhedsregler for sektoren tog sit afsæt i  Deepwater Horizon-ulykken i Mexicogolfen i 2010.

Offshore-sektoren kritiserer EU for at blande sig i sikkerhedskrav

Statoil: Olieindustri foran smertefulde forandringer 

Norge ønsker olieefterforskning ved Lofoten

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs