Gigantlønninger til Norges offshore-folk

De ansatte i den norske olie- og gassektor henter lønninger hjem på i gennemsnit 866.00 NOK om året, skriver offshore.no.
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Foto: Øyvind Hagen/Statoil

De mangler folk, og det er en af grundene til, at de norske offshorevirksomheder hælder godt i lønningsposen til deres ansatte.

Årligt bliver det i snit til en løncheck på 866.000 NOK for de ansatte i branchen. Det tal er 75 pct. højere end gennemsnittet i den globale oliesektor, som pt. ligger på 495.900 NOK, skriver offshore.no på baggrund af rekrutteringsselskabet Hays Oil and Gas'  seneste undersøgelse af lønningerne hos 25.000 ansatte i offshoreindustrien. De norske lønninger er dog ikke verdens højeste. Dem skal man i stedet finde down under, hvor australske virksomheder laver lønchecks på i gennemsnit 929.250 NOK om året.

"Olie og gas har i høj grad beskyttet Norge for den økonomiske krise i Europa. Rekordhøje investeringer har sendt behovet for arbejdskraft i vejret, noget som i kombination med mangel på de rigtige kompetencer har presset lønningerne opad," siger direktør i Hays Oil and Gas Matt Underhill ifølge offshore.no.

Norsk offshore har 11.300 ledige job lige nu

Tårnhøje lønninger i norsk offshore-industri

Nye lønstigninger til ansatte i norsk olieindustri 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også