Bank: Klimapolitik kan ramme Statoil hårdt

Fremtidens mindre udledning og brug af fossile brændstoffer vil ramme Statoil hårdt, tyder en analyse lavet af banken HSCB på. Statoil er i højere grad end konkurrenterne eksponeret mod "unburnable carbon", skriver offshore.no.
Foto: Harald Pettersen/Statoil
Foto: Harald Pettersen/Statoil

En vellykket klimapolitik kan ramme norske Statoil hårdt, vurderer HSCB i en ny analyse, skriver offshore.no.

Banken har lavet en analyse af, hvordan europæiske olie- og gasselskaber vil blive påvirket af en fremtidig klimapolitik, hvor udfordringer som CO2-udslip i højere grad vil blive mødt, hvorfor de fossile energireserver ikke længere i så stort omfang vil blive hentet op fra undergrunden.

Såfremt den globale opvarmning skal mindskes og målet om en maksimum stigning på to grader skal lykkes, vil det betyde store tab for aktionærerne i de europæiske selskaber - og særligt for Statoil, der i højere grad er eksponeret mod "unburnable carbon", skriver offshore.no.

Må blive i undergrunden

Studiet bygger på beregninger fra organisationen International Energy Agency, der viser, at to tredjedele af de fossile energireserver må blive, hvor de er, hvis verden skal kunne overholde grænsen på to grader.

Analytikerne i banken skriver i undersøgelsen, at det sandsynligvis er projekter med høje omkostninger, som i en verden med lavt forbrug af carbon vil blive enten udskudt eller direkte aflyst.

Svenskere melder igen om godt nyt fra Johan Sverdrup 

Gyldent år på vej for investeringer i offshore

Statoil nærmer sig nyt gasfelt i Nordsøen

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også