ShippingWatch

Gyldent år på vej for investeringer i offshore

2013 tegner til at blive et gyldent år for investeringer i olie og gas. Branchen forventer, at investeringer i offshorefartøjer- og faciliteter vil stige med 31 pct. sammenlignet med sidste år.

Der er store forventninger til offshoremarkedet det kommende år. I hvert fald forventer både branchen og Clarkson Research, at interessen fra energivirksomheder for at investere i dybhavs-udforskning og produktion fortsat vil vokse i 2013. Det skriver Asiasis.

Således forventer man, at investeringer i offshorefartøjer- og faciliteter vil slå rekord med 639 ordrer i 2013. Det er ifølge Clarkson Research en stigning på 31 pct. sammenlignet med sidste års 489 fartøjer.

Stigning i ordre de kommende år

Den øgede efterspørgsel i 2013 skyldes blandt andet et behov for nye faciliteter ved feltudbygninger, samt udskiftningsfaciliteter efter nedrivning af ældre. Desuden så man en smule tilbagegang i investeringslysten i 2012.

De kommende år ser dog ifølge branchen og Clarksons ud til at blive bedre. Og i løbet af de næste fem år forventer man, at der i gennemsnit vil blive bestilt 686 nye fartøjer, hvilket ligger lidt over det gennemsnitlige antal ordrer fra 2005 til 2011 på 649.

Avis: Offshore har skabt 1200 job i Esbjerg

Clipper forhøjer kapital og skifter ud i bestyrelse

Norske værfter har ordrereserve på 40 mia kroner 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs