ShippingWatch

Statoil nærmer sig nyt gasfelt i Nordsøen

Statoil har søgt tilladelse hos de norske myndigheder til at etablere det nye gasfelt Aasta Hansteen i Nordsøen. Hvis feltet bliver godkendt, vil gaspipelinen være den dybest liggende nogensinde.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

De norske myndigheder modtog tirsdag en ansøgning fra Statoil, der beder om tilladelse til at etablere det nye gasfelt Aasta Hansteen i Nordsøen. Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

Statoil og partnerne omkring projektet, der hedder Polarled Development Project (tidligere kendt som Norwegian Sea Gas Infrastructure) har også sendt en plan for anlægning og udbygning af feltet, hvilket ifølge Statoil er et fremskridt i udviklingen af gasaktiviteterne i Norskerhavet.

"Vi er meget glade for at tage endnu et skridt i udviklingen af vores aktiviteter i Norskehavet sammen med vores partnere. Aasta Hansteen vil blive den første dybhavsudvikling i Norskehavet," siger Statoils Øystein Michelsen, der er executive vice president, Udvikling og Produktion Norge ifølge meddelelsen.

Såfremt projektet bliver en realitet, vil gaspipelinen på det dybeste punkt være placeret 1300 meter under havets overflade, hvilket er den dybeste placering nogensinde for en gaspipeline af den størrelse.

Investeringerne i udviklingen af Aasta Hansteen-feltet forventes at ligge på 32 mia. NOK, mens investeringer i polarled-pipelinen forventes at være 25 mia. NOK.

Blandt samarbejdspartnerne på projektet er blandt andet Mærsk Oil og  Rambøll Olie og Gas som rådgivende ingeniør.

2013 begynder med kraftigt prishop på Nordsøolie 

Statoil udvider i Brasilien 

Statoil vil udvikle drilsk oliefelt  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs