Avis: Grønlands erhvervsudvalg presser på for minelov

Den grønlandske "storskalalov", der skal regulere kommende industrianlæg, skal rettes markant til, mener Landstingets erhvervsudvalg og presser landsstyret til at opsætte strammere krav.
AF KATRINE GRØNVALD RAUN

Forslaget til Grønlands første anlægslov, den såkaldte storskalalov, om store industrianlæg på den mineralholdige ø, er slet ikke håndfast nok, mener et flertal i Landstingets erhvervsudvalg, hvis formand i går offentliggjorde en betænkning på tingets hjemmeside, skriver Berlingske Business.

Loven ventes at øge importen af eksempelvis kinesiske og østeuropæiske arbejdere til gigantiske mine-, aluminiums- og vandkraftprojekter, og med det in mente bør loven indeholde skrappe bestemmelser for blandt andet arbejds- og lønvilkår, samt sikre at grønlandsk arbejdskraft og virksomheder også bliver inkluderet i projekterne.

"Hvis landsstyret følger erhvervsudvalgets ønsker, vil storskalaloven blive strammet hele vejen igennem. Det vigtigste er, at der nu bliver stillet krav om, at grønlandske firmaer og lønmodtagere også skal involveres i de store anlægsprojekter," siger Anita Hoffer, der er juridisk konsulent i Grønlands største arbejdsgiverforening GA, til Berlingske Business.

I dag bliver lovforslaget behandlet anden gang, mens tredje behandling er planlagt til torsdag.

  Grønland åbner for dansk deltagelse i råstofeventyr 

  Storpolitisk spil er i gang om Grønlands råstoffer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også