Atlantic Petroleum gennemfører køb af Emergy Exploration

Atlantic Petroleum gennemfører købet af Emergy Exploration, efter at sidstnævntes aktionærer har accepteret selskabets købstilbud. Købet af Emergy Exploration gør det muligt for Atlantic at deltage i den kommende licensrunde i den norske kontinentalsokkel.
Foto: Conocophillips
Foto: Conocophillips
AF RITZAU FINANS

Atlantic Petroleum gennemfører købet af Emergy Exploration, efter at sidstnævntes aktionærer har accepteret selskabets købstilbud. Atlantic Petroleum meddelte for ti dage siden, at selskabet havde budt 12,7 mio. dollar for aktierne i Emergy Exploration, som er et uafhængigt upstream olie- og gasselskab med fokus på den norske kontinentalsokkel (NCS).

"Vi er henrykte over at gennemføre købet af Emergy Exploration og byder Emergys organisation velkommen til vores organisation. Vi ser frem til at samarbejde i den 22. norske licensrunde og vokse vores aktivbase i Norge, " udtaler administrerende direktør i Atlantic Petroleum, Ben Arabo, i en meddelelse.

Tilbuddet, som allerede for ti dage siden var accepteret af 90 pct. af aktiekapitalen i Emergy Exploration, gik på betaling af halvdelen af beløbet kontant ved tidspunktet for aftalens accept, mens den anden halvdel betales senest den 31. januar 2013. Den sidste del betales enten kontant eller i aktier eller en kombination af de to.

"Transaktionen er et vigtigt skridt i Atlantic Petroleums strategi med at kombinere organisk vækst med målrettede opkøb, og det giver en solid base og organisation for en accelereret vækst via udforskning af NCS," skrev Atlantic Petroleum tidligere på måneden.

Et køb af Emergy Exploration gør det muligt for Atlantic Petroleum at deltage i den kommende licensrunde i den norske kontinentalsokkel, som har deadline for ansøgninger den 4. december 2012. I sommeren 2013 ventes det at være offentliggjort, hvem der har fået tildelt licenserne i denne 22. licensrunde.

Med købet får Atlantic Petroleum også en ejerandel på 15 pct. af licens PL270 samt en 10 pct. ejerandel af licens PL559.

RITZAU FINANS

Atlantic Petroleum investerer 12,7 mio. dollar i norsk selskab 

Atlantic Petroleum får rekordomsætning i første halvår 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også