ShippingWatch

Atlantic Petroleum investerer 12,7 mio. dollar i norsk selskab

Atlantic Petroleum har budt på alle aktier i det norske selskab Emergy Exploration.

Atlantic Petroleum har budt 12,7 mio. dollar for alle aktierne i norske Emergy Exploration, som er et uafhængigt upstream olie- og gasselskab med fokus på den norske kontinentalsokkel (NCS).

Tilbuddet, som allerede er accepteret af 90 pct. af aktiekapitalen i Emergy Exploration, går på betaling af halvdelen af beløbet kontant ved tidspunktet for aftalens accept, mens den anden halvdel betales senest den 31. januar 2013. Den sidste del betales enten kontant eller i aktier eller en kombination af de to.

"Transaktionen er et vigtigt skridt i Atlantic Petroleums strategi med at kombinere organisk vækst med målrettede opkøb, og det giver en solid base og organisation for en accelereret vækst via udforskning af NCS, skriver Atlantic Petroleum og fortsætter:

Et køb af Emergy Exploration gør det muligt for Atlantic Petroleum at deltage i den kommende licensrunde i den norske kontinentalsokkel, som har deadline for ansøgninger den 4. december 2012. I sommeren 2013 ventes det at være offentliggjort, hvem der har fået tildelt licenserne i denne 22 licensrunde.

Med købet får Atlantic Petroleum også en ejerandel på 15 pct. af licens PL270 samt en 10 pct. ejerandel af licens PL559.

Atlantic Petroleum får rekordomsætning i første halvår 

Atlantic dropper olielicens og nedskriver 

Atlantic Petroleum: Høj produktion og stærk drift 

Mere fra ShippingWatch

Maersk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Maersk har stiftet. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs