Domstol: Maersk Drilling krænkede konkurrents patent

Maersk Drilling har tabt en appel-retssag til konkurrenten Transocean, der betyder, at Maersk Drilling skal betale 15 mio. dollar, oplyser Maersk Drilling til ShippingWatch.

Verdens største operatør af offshore-rigge, Transocean, har vundet en appel-retssag mod Maersk Drilling, som betyder at A.P. Møller-Mærsks operatør af bore-rigge skal betale konkurrenten 15 mio. USD eller ca. 88 mio. kr. Retssagen omhandler en såkaldt 'dual-activity'-teknologi, der gør det muligt for et enkelt boretårn på en rig at lave paralelle bore-operationer for at spare tid og penge.

Det bekræfter Maersk Drilling over for ShippingWatch.

Schweiziske Transocean hævdede i 2007, at tre af selskabets patenter blev krænket af en rig, som Maersk Drilling byggede til brug for Statoil i den Mexicanske Golf. Den efterfølgende juridiske proces har været lang, og en amerikansk dommer underkendte i april 2011 en jurys vurdering af, at patenterne var gyldige. Det er den beslutning, som appel-domstolen nu har underkendt og derved erklæret sig enig i juryens vurdering med den konsekvens, at Maersk Drilling skal betale 15 mio. USD til konkurrenten.

"Maersk kendte til Transoceans patenter, og dets boreskibe der rummer patenterne, mens Maersk designede sin anklagede rig. Beviserne viser også, at Maersk besluttede at inkorporere den hævdede 'dual-activity'-funktion alligevel, fordi selskabet mente, at Transoceans patenter var ugyldige," fremgår det af domsafsigelsen i appelsagen.

Transocean har tidligere indgået aftaler uden for domstolene med Pride International Inc. og Nogle Corp omkring patenterne.

"Vi hilser denne nyhed velkommen og fortsætter med at stå ved vores patenterede dobbelt-aktivitetsteknologi," siger en talsmand for Transocean, Guy Cantwell, til Bloomberg.

Retssagens parter var Transocean Offshore Deepwater Drilling mod Maersk Drilling USA.

ShippingWatch er ved at indhente kommentar fra Maersk Drilling.

Maersk Drilling og Dong betaler millionerstatning 

Drilling-chef: Opstartsproblemer ændrer ikke potentiale 

Mærsk Drilling har sikkerhedsproblemer 

Maersk Drilling ramt af forsinket opstart 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også