Mærsk Drilling har sikkerhedsproblemer

Der er et sket et skred i negativ retning for sikkerheden i Maersk Drilling, som selskabet prioriterer foran alt andet.
AF JACOB BREJNEBØL KNUDSEN

Man skal ikke have været længe på en af Maersk Drillings borerigge for at finde ud af, at sikkerhed står foran alt andet. Men uanset det stedse fokus på sikkerheden er det gået i den forkerte retning i år.

Således skriver A.P. Møller-Mærsk i sit kvartalsregnskab, at der er sket en forringelse af sikkerheden i 2012. Sammenligner man med de statistikker som f.eks. International Association of Drilling Contractors, klarer Maersk Drilling sig marginalt dårligere end resten af branchen.

Ikke tilfredsstillende

Samtidig er antallet af Lost Time Injury Frequency steget fra 0,49 i de ni første måneder af 2011 til 1,16 per million arbejdstimer i år.

"Stigningen gennem 2012 er ikke tilfredsstillende og en række initiativer er eller vil blive introduceret for at forbedre sikkerheden," skriver man i regnskabet.

Adm. direktør for Mærsk-koncernen Nils Smedegaard Andersen er heller ikke tilfreds, selv om han bedyrer, at det også beror på tilfældigheder.

"Så vidt jeg ved har der været ni hændelser i år, men heldigvis har ingen af dem været alvorlige. Når det er sagt, så er sikkerhed vanvittig vigtig, og vi gennemgår hver eneste af dem. Det skal forbedres, og det skal være i orden. Du vil aldrig høre mig nedtone vigtigheden af det," siger han til epn.dk.

Maersk Drilling ramt af forsinket opstart

Mangel på rigge bremser Maersk Oil

Smedegaard: For tidligt at sige hvor Triple-E skubber skibe hen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også