ShippingWatch

Avis: Mærsks succes er afhængig af høj oliepris

Når man producerer på dybt vand koster det rigtig mange penge. Derfor vil sådanne projekter kun være rentable, hvis der er en god oliepris," siger CEO Nils Smedegaard Andersen, A.P. Møller - Mærsk, til Børsen.

Maersk Oil er afhængig af høj oliepris, når selskabet jagter næsten en fordobling af olieproduktionen gennem milliardinvesteringer. Efter flere års dramatisk fald på grund af underinvesteringer og stærkt faldende produktion i den danske del af Nordsøen, skal milliardinvesteringer nu vende den udvikling for selskabet. Ifølge Børsen lød regningen for nye projekter alene i tredje kvartal på 9 mia. kr.

"Olieprisen vil være vigtig fremadrettet, for mange projekter er dyre og kræver en relativt høj oliepris for at være rentable. Når man producerer på dybt vand, 1500-2000 meter, så koster det rigtig mange penge. Derfor vil sådanne projekter kun være rentable, hvis der er en god oliepris," siger topchef Nils Smedegaard Andersen, om olieprisens ansvar for at investeringerne holder, til Børsen.

Dan Togo, analytiker i Handelsbanken, mener, at Maersk Oil har en fordel netop ved investeringer i besværlig olieproduktion eksempelvis på dybt vand. Maersk Oil har nemlig den rette ekspertise og konkurrencen på området er mindre. Desuden vurderer analytikeren, at en oliepris på dagens niveau vil sikre Maersk Oil et fornuftigt afkast på de store investeringer.

På trods af tumulten på det globale energimarked, især på grund af udviklingen på det amerikanske gasmarked, bevarer A.P. Møller - Mærsk troen på, at de enorme investeringer bærer frugt på lang sigt.

"Det kan give udsving, men vi tror på, at efterspørgslen efter olie fremover vil være voksende," siger Nils Smedegaard Andersen til Børsen.

RITZAU FINANS

Mangel på rigge bremser Maersk Oil 

Maersk Oil vil investere 1 mia USD årligt i efterforskning 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs