ShippingWatch

Seadrill-selskabet North Atlantic Drilling bliver i Norge

Datterselskabet North Atlantic Drilling til norske Seadrill, der sidste uge bebudede afgang fra Norge, vil vokse hurtigere end Seadrill og blive i Norge. Sådan lyder det fra Seadrills nyudnævnte direktør, skriver Stavanger Aftenblad.

"Når tingene går så godt, som de gør nu, så spekulerer folk altid på, hvorfor vi gør som vi gør."

De ord kommer fra den nye adm. direktør Fredrik Halvorsen for norske Seadrill, efter at Seadrill i sidste uge meddelte, at man rykker selskabet ud af Norge for at få lettere adgang til arbejdskraft og komme tættere på sine kunder. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Flytningen har fået Stavanger og resten af Norge til at spekulere på, om Seadrill vil hive mere af sin forretning og omsætning ud af Norge. Men det er ikke planen, tværtimod skal datterselskabet North Atlantic Drilling blive, fordi vækstmulighederne er så gode for selskabet i Norge.

"North Atlantic Drilling er et selskab, vi regner med vil vokse hurtigere end Seadrill i fremtiden. Det er det, som er vores nye væksthistorie i Stavanger. Det at vi flytter Seadrill ud nu, betyder bare at banen bliver overladt til Archer og til North Atlantic Drilling. Seadrill er fortsat den største ejer og en vigtig støtte. Men vi ønske, at de andre selskaber skal få muligheden for at vokse videre," siger Fredrik Halvorsen til Stavanger Aftenblad.

North Atlantic Drilling har 1300 ansatte og skal i de kommende år øge staben til 1800 medarbejdere. Fredrik Halvorsen fremhæver, at han tror, at man kan finde den ekstra arbejdskraft i Norge. 

Professor: Seadrills farvel til Norge kan mærkes i olieindustrien

Seadrill flytter fra Norge

Seadrill satser mere på guldrandet boremarked 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs