ShippingWatch

Avis: EU kræver åbenhed af Maersk og Dong

Nye EU-krav kan være med til at skærpe rammerne for, hvor åbne virksomheder som Maersk Oil og Dong skal være om deres aktiviteter og skattebetalinger. Det skriver Berlingske Business.

Foto: Maersk Oil

EU er i færd med at vedtage stramninger til oplysningskrav for udvindingsvirksomheder, som minder om de, der er blevet fastsat i amerikansk lovgivning. Et forslag fra EU-Kommissionen har været igennem det såkaldte JURI-udvalg, som foreslår en stramning af det oprindelige forslag om åbenhed i forbindelse med skatte- og afgiftsbetalinger til landes regeringer ved olieboringer og minearbejde. Det kan få betydning for virksomheder som Maersk Oil og Dong, skriver Berlingske Business.

Konkret går forslaget ud på, at virksomhederne skal opgive for hvert enkelt projekt, hvilke betalinger de har foretaget for råstoffer. Samtidig skal andelen af skatter, bonusser og afgifter offentliggøres og i forhold til det oprindelige forslag, har JURI-komiteen også på tegnebrættet, at grænsen for offentliggørelse af oplysninger i forbindelse med projekter skal sænkes fra en projektværdi på 3,7 mio. kr. til 600.000 kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs