Mærsk Oil: Angolansk fund øger optimismen

Maersk Oil kan glæde sig over at have sikret sig licensen til Blok 16 ud for Angolas kyst. Licensen har allerede betalt sig i feltet Chissonga, der er under udvikling, og mandag kan Maersk Oil berette, at man har udført endnu en succesfuld prøveboring i licensen.
Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
AF RITZAU FINANS

Blok 16 ud for Angolas kyst kan blive endnu mere lukrativ for Maersk Oil. Som vanligt i oliebranchen tager det lang tid, før det kan afgøres, om der er olie nok til en kommerciel udnyttelse af feltet, men det tyder en ny succesfuld prøveboring på.

Den nye efterforskningsbrønd, der er boret 13 kilometer fra Chissonga, hedder Caporolo-1, og efterforskningsboringen viste et flow på 3000 tønder olie om dagen.

"Der er tale om boringer i to separate strukturer. Som altid har vi, da vi fik licensen, kortlagt området og så boret de mest lovende strukturer først. Det var der, vi fandt Chissonga, og nu har vi fundet olie i Caporolo. Der ud over har vi en række andre strukturer, vi kigger på, siger Maersk Oils direktør for Angola, Anders Damgaard," til Ritzau Finans.

Maersk Oil finder mere olie i Angola

Nu starter arbejdet med at finde ud af, om der skal foretages vurderingsboringer i Caporolo. Et arbejde, der vil tage år.

"Det vil tage to til tre år, før vi kan afgøre, om Caporolo skal udvikles kommercielt. Alene at få reproduceret seismik tager sin tid, og så skal vi have boret en ekstra brønd, hvortil vi skal finde en rig," siger Anders Damgaard og uddyber, at det er svært at spå om, hvor meget arbejde, der er tilbage i Caporolo.

"Det afhænger af mange, mange forskellig ting. I Chissonga er vi eksempelvis i gang med den fjerde boring, som altså er den tredje vurderingsbrønd efter efterforskningsboringen. Det regner vi med, er den sidste boring, inden vi laver udbygningsplanen for feltet færdig."

På trods af at en succesfuld efterforskningsboring kun er det første trin på en lang vej for feltet, er olieforekomsten en vigtigt nyhed for Maersk Oil i Angola.

"Det er en vigtig nyhed for os. Vi investerer ganske mange penge i Angola, så det er godt at se resultater. Det er for tidligt at sige, om Caporolo vil blive kommercielt, men i og med, der er olie, så stiger optimismen omkring det yderligere arbejde," siger Anders Damgaard.

Pessimisme ville dog også være malplaceret, da Blok 16 allerede har budt på Chissonga-fundet, der fra 2018 ventes at bidrage betydeligt til Maersk Oils produktion og mål om, at nå over en produktion på 400.000 tønder olie om dagen fra sine operationer verden over. Sammen med det norske Johan Sverdrup-felt ventes de to fund alene at bidrage med mere end 100.000 tønder olie om dagen i 2018.

Yderligere fund i Blok 16 vil på længere sigt kun gøre historien om Blok 16 bedre.

"Blok 16 ganske stort, og der er stadig et antal strukturer i blokken, vi ikke har anboret. Så vi kan være heldige at finde endnu mere. Der sker også det, at jo længere tid vi er i blokken, jo bedre lærer vi den at kende, og jo bedre bliver vi til at reducere risikoen ved at lave efterforskningsboringer," siger Anders Damgaard til Ritzau Finans.

Han fortæller yderligere, at Maersk Oil er i tætte forhandlinger om at skaffe en rig til Blok 16 samt i forhandlinger om yderligere en rig til Blok 8 og 23, hvor Maersk Oil også er tilstede.

RITZAU FINANS

Analytikere: Maersk Oil når nemt sit produktionsmål

Mærsk i største oliesatsning nogensinde

Maersk Oils overskud svinder ind 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også