ShippingWatch

Seadrill overvejer at flytte fra Norge

Mangel på kvalificeret arbejdskraft, høje lønninger og politisk usikkerhed, får John Fredriksen til at overveje at flytte hovedsædet for sit guldæg, Seadrill, væk fra Norge. Det skriver Dagens Næringsliv.

De to store Seadrill-investorer, John Fredriksen og Tor Olav Trøim overvejer ifølge Dagens Næringsliv, om administrationen for det fremgangsrige borerigselskab, Seadrill, skal flyttes væk fra Norge.

Det skyldes angiveligt, at det er svært at finde tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft, at lønningerne er høje i Norge, og så "politisk usikkerhed," skriver avisen.

"Vi mener, ledelsen bør sidde der, hvor det er mest omkostningseffektivt og have den bedste adgang til kvalificeret personale og kommunikation," siger Trøim og peger på, at fire af selskabets fem konkurrenter er flyttet til udlandet inden for de seneste år, to til London (Rowan og Ensco) og to til Schweiz.

John Fredriksen siger til avisen, at "Stavanger er en af verdens dyreste byer, og at der er mangel på arbejdskraft i Norge." Men han tilføjer, at intet er afgjort endnu, og at omkostningerne vil være helt centrale i spørgsmålet.

Her er de 5 norske offshore-milliardærer

Mærsk Drillings norske storkonkurrent tæt på ny milliardordre

Fredriksen køber aktier tilbage i Seadrill 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs