Lundin: Nordsøen gemmer på flere store oliefelter

Maersk Oils partner i det lovende Johan Sverdrup felt, Lundin Petroleum, mener, der gemmer sig flere store oliefelter i Nordsøen, måske hvert med flere hundrede millioner tønder olie.

Chefen for olieselskabet Lundin Petroleum, C. Ashley Heppenstall, mener, der fortsat kan ligge enorme oliefelter i Nordsøen, som blot skal lokaliseres. Lundin, der er partner med Maersk Oil i det vigtige Johan Sverdrup felt, regner med, at feltet indeholder mellem 1,7 og 3,3 milliarder tønder olie. Produktionen fra feltet kan ifølge Heppenstal svare til helt op imod en fjerdedel af Norges samlede olieproduktion, når det sættes i gang.

"Vi tror, der fortsat er potentiale for at finde felter med flere hundrede millioner tønder olie i hjertet af Nordsøen," har C Ashley Heppenstall sagt på ONS konferencen i Stavanger ifølge Dagens Næringsliv.

Sverdrup-feltet strækker sig over anslået 150 kvadratkilometer og dækker dermed to norske offshore-licenser. Maersk Oil sidder på 20 pct. af den ene. Produktion af mellem 1,7 og 3,3 milliarder tønder olie svarer til en markedsværdi i dagens oliepris på mellem 1090 og 2110 mia. kr.

Statoil forventer større norsk olieproduktion i 2020 end i dag

Maersk Drilling ser flere opgaver i Norge efter nye olie-fund

Medie: Norsk olieminister vil udvide boreområder i nord

Rambøll Olie & Gas sætter alt ind på Norge 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også