Maersk Drilling: Vi fik superpris for leje af Mærsk Gallant

Maersk Drilling er ganske tilfreds med den kontrakt, der netop er indgået med Statoil, som fra 2014 eller 2015 skal leje jack-up riggen Mærsk Gallant. Det til
trods for, at dagsprisen er lidt lavere end den seneste storaftale hos Maersk Drilling.
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Foto: Øyvind Hagen/Statoil

"Raten på den her kontrakt er 389.000 dollar per dag, og det synes vi er et supergodt niveau for den her type rig. Sidst, vi indgik en kontrakt, var det til en rate på 425.000 dollar per dag, men det var for en ny rig, der bygges nu og leveres i 2015, mens Gallant er en rig fra 1993," siger Michael Harboe-Jørgensen, chef for strategi og kommunikation i Maersk Drilling, til Ritzau Finans.

Maersk Drilling, der er et datterselskab til A.P. Møller - Mærsk, forventer også fremover at stå godt til nye kontrakter oven på Gallant-aftalen på minimum 1,7mia. kr. - og option på yderligere et år.

"Vi har positioneret os i det norske marked, hvor der er høje entry-barrierer og ikke særligt mange aktører. Det betyder, at den første ledige kapacitet er i 2014, så som udgangspunkt har vi en meget god forhandlingssituation over for olieselskaberne – de kan jo også se, at der er knaphed på borerigge," siger Michael Harboe-Jørgensen, og tilføjer, at han ikke frygter for markedspositionen i de kommende år:

Tager tid

"Lige nu og her kommer der ikke til at ske noget, der forskyder det, for det tager lang tid at få bygget rigge, men hvis der er nogen, der er villige til at investere i yderligere kapacitet – som vi selv har gjort – kan udbuddet jo øges. Men der er intet i sol, måne og stjerner, der tyder på, at situationen skulle blive forringet for os. Tværtimod gør de seneste fund, blandt andre Johan Sverdrup-feltet og Statoils nylige fund, at efterspørgslen blot bliver stimuleret yderligere på det norske marked."

Mærsk Gallant starter arbejdet for Statoil, når riggen er fri af sin nuværende kontrakt med ConocoPhilips enten i andet kvartal 2014 eller andet kvartal 2015.Starttidspunktet afhænger af, om den amerikanske oliekoncern benytter sig af muligheden for at forlænge kontrakten med et år eller ej.

Derudover har Maersk Drilling fire andre jack-up rigge - Innovator, Inspirer, Giant og Guardian - på arbejde i Norge i øjeblikket, mens tre nye bestillinger også skal lede efter olie på den norske kontinentalsokkel, når de bliver leveret i henholdsvis 2014 og 2015.

Ny kontrakt på 284 mio USD til Maersk Drilling 

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også