ShippingWatch

Avis: Russiske selskaber bag oliekatastrofe i Arktis

Russiske selskaber udleder 300.000-500.000 ton olie i det arktiske miljø om året, viser tal fra den russiske regering. Det er omkring halvdelen af den spildte olie fra Deepwater Horizon-ulykken, skriver Politiken.

Russiske olieboringer nordlige Sibirien forurener årligt hvad der svarer til en halv Deepwater Horizon-ulykke. De 300.000-500.000 ton olie der årligt udledes i naturen kommer til det arktiske hav via floder i området.

"Vi standsede bilen et helt tilfældigt sted og gik ned til venstre, hvor der var en olieledning, der lækkede ud i floden. På en enkelt dag, da vi kørte rundt, fandt vi fire udslip. Ifølge vores russiske kollegaer har olien stået og lækket i hvert fald siden sidste år, hvor de beså de samme udslip. Der er ganske enkelt ikke interesse for at rydde op," siger Jon Burgwald, kampagnekoordinator i Greenpeace, til Politiken.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs