ShippingWatch

Avis: Russiske selskaber bag oliekatastrofe i Arktis

Russiske selskaber udleder 300.000-500.000 ton olie i det arktiske miljø om året, viser tal fra den russiske regering. Det er omkring halvdelen af den spildte olie fra Deepwater Horizon-ulykken, skriver Politiken.

Russiske olieboringer nordlige Sibirien forurener årligt hvad der svarer til en halv Deepwater Horizon-ulykke. De 300.000-500.000 ton olie der årligt udledes i naturen kommer til det arktiske hav via floder i området.

"Vi standsede bilen et helt tilfældigt sted og gik ned til venstre, hvor der var en olieledning, der lækkede ud i floden. På en enkelt dag, da vi kørte rundt, fandt vi fire udslip. Ifølge vores russiske kollegaer har olien stået og lækket i hvert fald siden sidste år, hvor de beså de samme udslip. Der er ganske enkelt ikke interesse for at rydde op," siger Jon Burgwald, kampagnekoordinator i Greenpeace, til Politiken.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs