ShippingWatch

Offshore-netværk ser fordele for danske virksomheder

Danske selskaber har en fordel gennem sprog og kultur, når de vil samarbejde med norske virksomheder, vurderer to norske netværk. Til gengæld står Danmark ligesom Norge i en udfordring med de høje omkostninger, lønningerne giver.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

Som dansk underleverandør kan du måske lettere komme ind på norske virksomheder på grund af dit sprog og din kultur, men dine dyre medarbejdere kan gøre dig til en mindre attraktiv underleverandør, når norske offshore-selskaber skal vælge. Det vurderer netværkene Konkraft og NCE Node.

”Vi spørger ikke, om selskabet er dansk eller en anden nationalitet. Det handler om kvalifikationer. Men danske selskaber har da en fordel i og med, at sprog og kultur er tæt på hinanden, og så betyder den korte geografiske afstand også noget,” siger Hans Petter Rebo, sekretariatsleder i Konkraft.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs