ShippingWatch

Dong parat til nye olieeventyr

Dong Energy satser 9,2 mia. kr. på et storstilet olieeventyr i Nordsøen. Gevinsten kan blive olie og gas med en dagsværdi på 68-69 mia. kr.

Dong Energy er klar til at investere 9,2 mia. kr. i et nyt olie- og gasfelt i Nordsøen. "Det er den største investering i Nordsøen i 30 år og det største samlede projekt, som Dong har investeret i," siger Anders Eldrup, adm. direktør i Dong Energy.

Ud over Dong investerer også det norske Bayerngas i udbygningen af det såkaldte Hejre-felt i den nordlige del af Nordsøen. Samlet vil de to selskaber frem mod slutningen af 2015 investere godt 14 mia. kr. i etableringen af en produktionsplatform, boringer og nye rørledninger. Selv om Dong står over for en gigantisk regning, har energikæmpen allerede betalt milliarder for Hejreprojektet. "Tilsammen har vi lagt op mod 4 mia. kr. for at komme dertil, hvor vi er i dag. Og det er så først nu, at vi kan konstatere, at der et projekt," siger Anders Eldrup.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs