ShippingWatch

Høj aktivitet i USA og Kina hæver oliepriserne

Stigende efterspørgsel på olie fra især USA og Kina trækker oliepriserne op i starten af ugen, mens en potentiel atomaftale mellem Iran og USA kan sende mere olie ind i markedet og lægge en dæmper på efterspørgslen.

Foto: Magnus Holm

Stor olieefterspørgsel fra USA og Kina hæver oliepriserne mellem mandag og tirsdag.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 96,50 dollar mod 95,72 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 90,58 dollar mod 89,65 dollar tirsdag eftermiddag.

Handelsdata fra Kina, som viser en højere aktivitet end forventet, samt overraskende beskæftigelsesvækst i USA har øget olieefterspørgslen, udover hvad markedet havde forudsagt og pustet priserne let i opadgående retning.

På den prisdæmpende side er USA og Iran nu tættere på at indgå en længe ventet atomaftale, som vil tillade Iran igen at eksportere olie til det vestlige marked.

EU har som mægler fremlagt en endelig aftaletekst, som nu venter godkendelse fra begge parter. En fuldmægtig i EU har udtalt, at den endelige beslutning bliver taget inden for ”meget, meget få uger”.

Analytiker hos Commonwealth bank Vivek Dhar, skriver i en note, at ”mens detaljerne omkring Irans genindtræden på det globale oliemarked er uklare, selv hvis aftalen gennemføres, så er der mulighed for, at Iran kan øge olieeksporten hurtigt”.

Ifølge Reuters oplysninger forventes det, at Iran indenfor seks måneder kan øge sin olieudvinding til et niveau tilsvarende 1,5 pct. af verdens samlede olieeksport.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1785,91 dollar mod 1787,83 dollar mandag eftermiddag.

Olieprisen starter ugen på lavt niveau

Amerikanske olielagre faldt mere end ventet

Mere fra ShippingWatch

Seaspans ejer får nyt højere købstilbud

Atlas Corp., som bl.a. ejer Seaspan, verdens største ejer af containerskibe, har fået et nyt og højere købstilbud fra et køberkonsortium, der bl.a. tæller containerrederiet ONE.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs