ShippingWatch

Norges oliefond advarer mod at klimamål kan true afkastet

Det kan blive et problem for afkastet, hvis Norges oliefond er nødt til at ændre sin investeringsstrategi. Derfor advarer fonden nu det norske finansministerium.

Trond Grande er direktør for Norges oliefond. | Foto: Vidar Ruud/AP/Ritzau Scanpix

Det kan blive en trussel mod afkastet, hvis den norske oliefond skal ændre sin investeringsstrategi, så flere klimamål bliver inkluderet.

Sådan lyder advarslen i et brev til Norges Finansministerium, skriver Bloomberg News.

"Vi skal være forsigtige med at lave store ændringer til principperne i fondens underliggende investeringsstrategi," skriver Oystein Olsen og Trond Grande, der er direktør for for henholdsvis Norges centralbank og oliefonden, i brevet ifølge Bloomberg News.

Brevet er et svar til ministeriet, der har efterspurgt, hvordan de skal håndtere klimarisici, efter regeringen er blevet presset til at overveje klimamål i sin portefølje.

Tilbage i april lød det fra Finansministeriet i Norge, at fonden skal blive en global leder inden for bæredygtighed.

Men der følger en risici med, hvis man ændrer fondens investeringsmandat, lyder advarslen ifølge brevet.

"Vi mener ikke, at der er tilstrækkeligt bevis for at kunne mene, at klimarisici systematisk er forkert prissat," skriver direktørerne i brevet

Opec+ vil diskutere øget olieforsyning på møde torsdag

Danske offshorerederier afviger fra traditionelt marked 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs