ShippingWatch

Olieserviceselskab leverer bedre end ventet

Den amerikanske olieservicekoncern Halliburton har præsteret bedre på salg og indtjening i fjerde kvartal, hvor salget på de internationale markeder overraskede positivt.

Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix

Halliburton indikeres 3,5 pct. højere i formarkedet, efter at den amerikanske olieservicekoncern har leveret en bedre end ventet salgs- og indtjeningsudvikling i fjerde kvartal, hvor salget på de internationale markeder overraskede positivt.

Salget er i fjerde kvartal faldet med 13 pct. til 5,19 mia. dollar, hvilket dog over analytikernes forventning på 5,09 mia. dollar.

Den justerede driftsindtjening er faldet med 10 pct. til 546 mio. dollar, hvilket også er over analytikerprognosen på 498,9 mio. dollar.

I Nordamerika, som har en stor andel af skiferolieaktiviteter, er salget dykket med 30 pct. til 2,33 mia. dollar, hvilket skuffer i forhold til analytikernes forventning på 2,49 mia. dollar.

Halliburtons koncernchef forventer, at kundernes forbrug i Nordamerika vil falde igen i år.

Til gengæld er salgsudviklingen i Mellemøsten og Asien med en stigning på 11 pct. til 1,38 mia. dollar bedre end analytikerestimatet på 1,23 mia. dollar.

I Europa, Afrika og de tidligere sovjetrepublikker blev det til en stigning på 18 pct. til 883 mio. dollar sammenlignet med analytikerkonsensus på 812,4 mio. dollar.

Halliburtons indtjening skrumpede som ventet i tredje kvartal 

Amerikansk olieserviceselskab tjener mere end ventet 

Maersk Drilling tager to partnere med i storkontrakt 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs