ShippingWatch

Maersk Drilling sælger rig for 38 mio dollar

Maersk Drilling sælger en jackup-rig til Shelf Drilling, der har hovedsæde i Dubai. Riggen forventes snart at blive leveret til den nye ejer.

Foto: PR/Maersk Drilling

Borerigselskabet Maersk Drilling sælger en jack-up rig for 38 mio. svarende til 255 mio. kr. til et datterselskab til det Oslo-noterede Shelf Drilling, der har hovedsæde i Dubai.

Det skrev Shelf Drilling tirsdag aften i en meddelelse efter dansk lukketid, og onsdag morgen har Maersk Drilling udsendt en meddelelse, hvori salget bliver bekræftet.

Jack-up boreriggen Maersk Completer blev bygget i 2007 og er i øjeblikket lokaliseret i Singapore, hvor den har været opmagasineret siden 2017. Salget medfører et regnskabsmæssigt tab på 34 mio. dollar, beretter Maersk Drilling.

Handlen er underlagt de sædvanlige forhold for handler, og riggen forventes at blive leveret i januar 2020, skriver Maersk Drilling.

"Salget er på linje med vores beslutning om at koncentrere vores jack-up aktiviteter i de hårde miljøer i Nordsøen, hvor vi har vores styrker og en bedre konkurrencemæssig position," siger finansdirektør Jesper Ridder Olsen fra Maersk Drilling i meddelelsen.

Efter salget består Maersk Drillings flåde af 22 rigge fordelt på 14 jackup-rigge og otte flyderigge.

Maersk Drilling-topchef: Gælden i offshore er seks gange højere end markedsværdien

Maersk Drilling lander aftale med olieselskab i Caribien

Maersk Drilling tager to partnere med i storkontrakt

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere