ShippingWatch

Ansatte i protest mod Equinors planlagte nedskæringer

Equinors ledelse vil skære over 100 stillinger fra selskabets organisation på norsk sokkel. Sparemanøvren møder modstand hos de ansatte, skriver Dagens Næringsliv.

Foto: Equinor

Equinors ledelse går videre med planlagte nedskæringer på norsk sokkel, hvor olieselskabet vil skære 150 stillinger i løbet af 2019.

Men sparemanøvren mødes med skarp kritik fra selskabets ansatte organiseret under fagforeningerne Safe og Lederne, skriver Dagens Næringsliv.

"Der er ikke mere at trække på. Situationen på platformen er krævende nok, som det er," siger hovedtillidsmand Per Helge Ødegård fra Lederne til den norske avis.

Nedskæringerne er del af et omfattende spareprogram, som Equinor, dengang Statoil, introducerede i 2016, hvor olieprisen undervejs skrabede bunden med 27 dollars per tønde.

Den norske delvist statsejede oliekæmpe kom for et par uger siden med sit bedste regnskab længe, og selskabet planlægger samtidig at øge produktionen frem mod 2025. Men samtidig holdes der fast i nedskæringerne på norsk sokkel.

"I 2016 var situationen en helt anden. Der var meget lavere indtægter og højere omkostninger. Målene som blev sat dengang blev trukket ekstra meget ud. Nu er situationen anderledes, og vi har ikke plads til at reducere bemandingen yderligere," siger Per Helge Ødegård til Dagens Næringsliv.

Medier: Offshore-rederier dropper kontrakter med Equinor

Equinor har investeret milliardbeløb i Rusland siden sanktioner 

Equinor-ansatte har mistet tillid til norsk tilsyn 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs