ShippingWatch

Equinor-ansatte har mistet tillid til norsk tilsyn

Fagforeningen Safe i olieselskabet Equinor vil have Petroleumstilsynets adm. direktør Anne Myhrvold til at gå af, når hendes periode på posten slutter til foråret, skriver Dagens Næringsliv. Det sker, efter den norske rigsrevision har kritiseret tilsynet.

Foto: Foto: Harald Petersen/Equinor

En fagforening med ansatte i olieselskabet Equinor mener, at det norske Petroleumstilsyn har fulgt så dårlig op på sikkerheden i olieindustrien, at tilsynschef Anne Myhrvold skal gå af, når hendes periode på posten slutter til foråret.

Det skriver Dagens Næringsliv. Synspunktet fra fagforeningen, der har omkring halvdelen af de 5.000 offshoreansatte i Equinor, kommer efter, at den norske rigsrevision i januar udtalte kritik af Petroleumstilsynets opfølgning på sundhed, miljø og sikkerhed på den norske sokkel.

 Og fagforeningen Safe har "mistet troen på Petroleumstilsynet" og kritiserer det for ensidigt at have stolet på olieselskaberne igennem krisen og sparerunderne i sektoren, skriver den norske avis.

"Vi ønsker, at regeringen ikke giver Anne Myhrvold yderligere tillid udover det år, som løber ud nu til foråret. Vi siger ikke, at hun skal gå af i dag eller i morgen, men Petroleumstilsynet har brug for at opbygge ny tillid, fornyet tillid i politikken, industrien og sikkerhedstilsynet," siger Owe Ingemann Waltherzøe, næstformand for Safe i Equinor, ifølge Dagens Næringsliv.

Anne Myhrvold siger til Dagens Næringsliv, at hun ikke genkender kritikken af, at tilsynet ensidigt har valgt olieselskabernes side. Hun henviser til Arbejds- og Socialministeriet, som tilsynet hører under, med hensyn til, hvorvidt hendes periode som tilsynschef skal forlænges, når den udløber.

I en mail til avisen skriver arbejds- og socialminister Anniken Hauglie, at hun har fuld tillid til tilsynschefen. Ifølge mediet svarer hun dog ikke direkte på, om hvorvidt Myhrvolds periode skal forlænges.

Maersk Drilling får påbud fra myndighederne i Norge 

Alvorlige hændelser i olieindustrien giver vokseværk hos norsk tilsyn 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs