ShippingWatch

Maersk Drilling sælger borerig til australiere

Maersk Drilling har solgt en ældre borerig til et australsk selskab. Maersk oplyser hverken pris eller navn på køberen. Riggen står i øjeblikket uden arbejde.

Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling, der er Mærsk-gruppens boreselskab, har indgået en aftale om at sælge boreriggen Mærsk Giant til et australsk selskab, som arbejder inden for olie- og gasindustrien.

Det oplyser Maersk Drilling i en meddelelse fredag eftermiddag.

Ud over at salget ventes at være afsluttet før slutningen af indeværende år, er der i meddelelsen ikke mange oplysninger om salget, herunder ikke en salgspris. Maersk Drilling har ejet Mærsk Giant siden 1986, og i øjeblikket står den uden arbejde i Esbjerg.

"Salget er en del af vores flådeoptimering og i tråd med strategiprioriteringen om at fastholde en moderne flåde med aktiver af høj kvalitet. Givet de begrænsede udsigter for Mærsk Giant mener vi, at et salg skaber den største værdi for aktionærerne," siger Jesper Ridder Olsen, der er økonomidirektør i Maersk Drilling, i meddelelsen.

Maersk Drilling og Microsoft går ind i nyt digitalt samarbejde

Arbejdsløs Maersk Drilling-rig tæt på ny kontrakt

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Hamburg Süd luner hos Maersk i et risikofyldt marked, verdens største containerederier bekræftede nyt samarbejde, som ShippingWatch kunne fortælle om i sidste uge. Og så fremlagde flere store aktører regnskab.

Sovcomflot ser tegn på bedre tankmarked

Det russiske tankrederi Sovcomflot får overskud i årets tredje kvartal. Bedringen i tankmarkedet kom i slutningen af tredje kvartal og er fortsat ind i fjerde, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere