ShippingWatch

Opec forventer højere produktion i de kommende fem år

I løbet af de kommende fem år vil verdens oliepoduktion vokse til nye niveauer.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Den globale olieproduktion ventes at nå nye højder over de næste fem år.

Det fremgår det af Opecs årsrapport.

Det skriver The Guardian.

Opec venter, at den globale efterspørgsel på olie vil ligge på knap 112 mio. tønder olie om dagen i år 2040, hvor det daglige forbrug i dag udgør næsten 100 mio. tønder.

Det er i transportsektoren, at en stor del af det øgede forbrug skal findes. I forventningerne lyder det, at flyselskaber vil øge deres forbrug af olie i perioden frem til 2040 med et stigende forbrug på 2,2 pct. om året i gennemsnit.

Den største forøgelse i forbrug ligger dog i landtransport, hvor det forventes at antallet af biler på verdensplan vil stige fra 1,1 mia. biler til 2,4 mia. i 2040. Af de 2,4 mia. biler forventes det, at mindst 320 mio. af bilerne og op mod 720 mio. vil være elektriske - alt afhængigt af hvor meget medvind, markedet for elektriske biler får.

Skulle de øvre forventninger til elektriske biler holde stik, vurderer Opec i årsrapporten, at efterspørgslen på olie vil falde til 109 mio. tønder olie om dagen mod 111,7 mio. tønder.

Opec undlader i årsrapporten at komme med forventninger til de fremtidige oliepriser, mens bilister ikke regner med at se prislettelser. Tidligere på måneden advarede det amerikanske energiministerium, EIA, om risikoen for, at oliepriserne fortsat vil stige.

Møde i Opec er med til at løfte oliepriserne 

Trump presser igen Opec for lavere oliepriser 

Verden bruger nu mere end 100.000.000 tønder olie i døgnet 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs