ShippingWatch

Olieprisen dykker på bekymring om handelskrig

Faldet kommer på baggrund af tiltagende bekymring for en eskalering af handelskrigen mellem Kina og USA, og hvad effekten vil være på den globale økonomiske vækst og dermed efterspørgslen på olie.

Foto: ritzau/Vahid Salemi/AP

Prisen på olie dykker onsdag i USA med 3,8 pct. til 66,53 dollar per tønde råolie.

Faldet kommer på baggrund af tiltagende bekymring for en eskalering af handelskrigen mellem Kina og USA, og hvad effekten vil være på den globale økonomiske vækst og dermed efterspørgslen på olie.

Tirsdag aften blev det bekræftet, at USA den 23. august indfører told på 25 pct. på kinesiske varer for 16 mia. dollar - som tidligere annonceret. Kina svarede tidligere onsdag igen med præcis samme mønt - told på 25 pct. på amerikanske varer for 16 mia. dollar fra og med den 23. august.

På listen over varer, som Kina vil ramme med told, er i øvrigt amerikansk diesel, benzin og propan, mens råolie dog ikke er omfattet.

I juli indførte Kina og USA told på 25 pct. på hinandens varer for 34 mia. dollar.

Samtidig viste en opgørelse fra det amerikanske energiministerium onsdag, at lagrene af råolie i USA faldt mindre end ventet, hvilket presser prisen yderligere.

Lagrene af råolie faldt i sidste uge med 1,35 mio. tønder mod et ventet fald på 2,16 mio. tønder, ifølge Bloomberg News. Lagrene af benzin voksede desuden med 2,90 mio. tønder, hvor et fald på 1,80 mio. tønder var spået. Opmagasineringen af destillater, som også omfatter fyringsolie, steg med 1,23 mio. tønder mod ventede 0,73 mio. tønder.

Analytiker ser oliepris på 90 dollars efter Iran-sanktioner

Oliepriserne falder efter G20-møde

Olien genvinder lidt af det tabte fra katastrofeonsdag

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs