ShippingWatch

BHP Billiton sælger amerikanske skiferaktiver til BP

Olieselskabet BP køber amerikanske skiferaktiver af BHP Billiton for tocifret milliardbeløb, skriver Financial Times. "Stort skridt" i BP's mål om at sætte skub i antallet af olieboringer, siger CEO Bob Dudley.

Foto: /ritzau/AP/LM Otero

Det tredje største energiselskab i verden, BP, vil købe mineselskabet BHP Billitons amerikanske skiferaktiver for 10,5 mia. dollar.

Det skriver Financial Times.

Den britiske oliegigant håber på, at købet giver adgang til flere jordarealer, efter en lang periode med lave oliepriser, som har givet flere års lidelser til boreoperatørerne og raffinaderierne.

Opkøbet kommer, da nogle af verdens største energivirksomheder forsøger at sikre de amerikanske skiferaktiver ved at gøre krav på jordarealer som en omfattende ressource med relativt billig olieforsyning.

Det vil dermed være muligt for BP at få olieaktiver i USA, og dermed delvist få balance i dets forretning i landet, som specielt har fokuseret på gasproduktionen.

Bob Dudley, BP's direktør, karakteriserede ifølge Financial Times købet som "forvandlende" og sagde, det var et "stort skridt" i at opnå virksomhedens mål om at sætte skub i kapaciteten for olieboringer. Han tilføjede, at virksomheden er sikker på købet og fremtidsmulighederne, og at BP vil udbetale højere udbytte for første gang i tre år.

De store energiselskaber er inde i en god periode, da de får gavn af oliepriser over 70 dollar for en tønde, netop som de forsøgte at reducere og kontrollere udgifterne efter en konjunkturnedgang.

Stigning i amerikanske oliereserver giver prisfald

Aker BP mere end fordobler resultat i andet kvartal

Amerikanere ser mulighed for fordobling af olieprisen 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs