ShippingWatch

Total vil sælge ud af Maersk Oil-felter

Knapt et år efter, at Total overtog Maersk Oil, er olieselskabet klar til at sælge ud af Maersk-felterne. Det skriver Reuters.

Foto: Total

Total har sat gang i en række frasalg af oliefelter i Nordsøen og har blandt andet sat salgsskilt på flere af de felter, som det franske olieselskab overtog fra Maersk Oil for bare et år siden.

Der er tale om salg af forskellige felter, der potentielt kan indbringe Total 1,5 mia. dollars, siger flere kilder til Reuters. Af de tidligere Maersk Oil-felter, er det felterne Golden Eagle, Dumbarton, Bruce og Keith, som Total vil af med sin ejerandel i.

Total har ikke bekræftet historien.

Ifølge Reuters er Totals frasalg i Nordsøen en del af en større ændring i markedet, hvor etablerede spillere trækker sig for ældre felter, som nyere olieselskaber måske fortsat ser muligheder i.

Salgsprisen lød på 7,45 mia. dollars, da Maersk Oil blev solgt til Total i august 2017.

Formål for lukket møde til august: At skimme hemmelige e-mails om Maersk-salg

Total køber fransk energiselskab for 10 mia. kroner

Tidligere Maersk-direktør lander nyt topjob

Forsiden lige nu

Stigning i amerikanske oliereserver giver prisfald

Ifølge flere analytikere kan de stigende handelsspændinger mellem USA og Kina yderligere være med til at afspore den globale økonomiske vækst og derved også sænke den fysiske efterspørgsel på olie.

IMF advarer om handelskrig og dyre finansmarkeder

Selvom risici hober sig op i form af handelskrig, politisk uro i EU og oppustede finansmarkeder, har det globale opsving endnu ikke mistet flyvehøjde. Det vurderer Den Internationale Valutafond (IMF) i en opdatering af prognosen fra april.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere