Maersk Drilling og Maersk Supply Service etablerer nyt offshoreselskab

Maersk Drilling og Maersk Supply Service, der begge står til at skulle sælges fra, har lavet et nyt selskab. De vil have del i milliardmarkedet for oprydning efter gamle oliefelter. Ledelsen vil først kommentere perspektiverne i eftermiddag.
Foto: Maersk Drilling
Foto: Maersk Drilling

De to Maersk-selskaber Maersk Drilling og Maersk Supply Service har lavet et nyt joint venture, der skal arbejde med at fjerne gamle aktiver som olieplatforme i oliefelter.

"Med et voksende behov for dekommisionering i modne felter, leder regeringer og olie og gas operatører efter partnere til at stå for den her udfordrende opgave," siger Jørn Madsen, CEO for Maersk Drilling, i meddelelsen.

"Ved at trække på vores stærke track record hos de to selskaber, vores aktivbase og kompetencer, kan vi sænke risikoen og reducere de overordnede omkostninger for kunderne."

Både Maersk Drilling og Maersk Supply Service har siden opsplitningen af Maersk været salgskandidater og er de eneste to tilbage med frasalget af Maersk Oil til Total og Maersk Tankers til APM Holding. Det har dog indtil videre vist sig at være en svær opgave at finde den rette løsning for de to selskaber, hvor man angiveligt har været på jagt efter mulige partnere til Maersk Drilling. Her nævnes Maersk-familien som en mulig køber.

"Joint venturet vil ikke have nogen betydning for arbejdet i A.P Møller - Mærsk om at etablere en ny ejerskabsstruktur for hvert partnerselskab," lyder det i meddelelsen.

Ledelse på plads

De kommende år nærmer flere modne oliefelter sig deres slutspil, og de store platforme og udstyr skal fjernes. I Nordsøen forventes mere end 400 felter at stoppe produktionen frem mod 2026, og ifølge de to selskaber vil oprydningen koste omkring 56 mia. dollars. Globalt er der tale om mere end 700 felter.

Det nye selskab vil få hovedkontor i Lyngby sammen med Maersk Drilling og Maersk Supply Service og Lars Banke bliver ny CEO. Han kommer fra en stilling i olieselskabet Total og overtager posten til juni. CCO bliver Jens Klit Thomsen, der i dag er chef for dekommissionering hos Maersk Supply Service, mens Carsten Sander Jacobsen fra Ineos Danmark bliver CTO fra 1. maj. Inden for de kommende måneder vil et nyt brand blive etableret.

Det nye selskab kræver en investering på 20 mio. dollars, der vil dække de første års drift.

I begyndelsen vil selskabet kunne stå for 80 pct. af de arbejsopgaver, der kræves i forbindelse med oprydningen efter en olieproduktion. Udover at være projektleder vil det være opgaver som tilstopning og efterladning af brønde, at slæbe flydende enheder væk og fjerne infrastruktur fra området. På sigt vil selskabet kunne håndtere hele processen i forbindelse med dekommissionering, fremgår det.

ShippingWatch har forsøgt at få en kommentar fra de to selskaber om det nye joint venture. De kan først vende tilbage over middag.

Bejlere til Maersk Drilling bliver væk 

Rigselskaber leder efter partnere i svagt marked 

Maersk Supply: Hvert tredje skib i verden er uden arbejde 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også