ShippingWatch

Længere kontrakter er et lyspunkt for offshore-rederier

2018 bliver året, hvor vinden endelig begynder at vende for offshore-rederierne, mener mæglerhus, som peger på, at flere skibe lejes ud på længere kontrakter. Det er dog ikke alle, som deler optimismen.

Foto: /ritzau/AP/Mark J. Terill

Det er en lyspunkt i en ellers mørk vinter for offshore-rederierne, at flere skibe igen er begyndt at blive lejet ud på længerevarende kontrakter.

I et nyt notat peger mæglerhuset Westshore Shipbrokers på, at der ser ud til at være en fornyet lyst i markedet til at hyre forsyningsskibe på kontrakter på mere end 30 dage. Det skriver E24.

Analytiker Inger Louise Molvær tror på, at markedet i Nordsøen vil forbedres frem mod sommeren.

"Konklusionen er, at for PSV-skibe, som ønsker sikre kontrakter i Nordsøen, så vil 2018 blive året, hvor raterne omsider stiger, og betingelserne begynder at svinge til redernes fordel," skriver hun ifølge E24 i notatet.

Det er dog ikke alle, som deler mæglerhusets optimisme. Rederiet Siem Offshore fremlagde torsdag et regnskab for 2017, hvor ledelsen gav udtryk for, at der fortsat er lav vej igen.

"Selvom vi forventer en stigning i aktiviteten i løbet af sommeren, tror vi, at markedsraterne vil forblive volatile og generelt lave i 2018," skriver ledelsen i regnskabet og fortsætter:

"Trods indikationer om stigende aktivitet, er timingen for en betydelig, bæredygtig forbedring i udnyttelsen og raterne usikker, og situationen vil fortsætte med at lægge finansielt pres på ejere og udlånere."

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Presset på norsk offshore fortsætter i hele 2018 trods højere oliepris

Farstad-familien trækker sig fra bestyrelsen i norsk offshorekæmpe

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Miljø og kommende vigtigt møde i IMO prægede ugen på ShippingWatch med spørgsmål om fremtidens miljøsyndere, og hvorvidt en højspændt miljødiskussion ender som et mislykket kupforsøg. Læs også om Maersks transformation og stort tysk opkøb af V. Group.

Pakistan lukker ned for beaching-værfter

Nye brandulykker på den pakistanske ophugningsstrand Gadani får landets myndigheder til at lukke ned for ophugning i området - blot få måneder efter, at et tidligere forbud blev ophævet. "Skibsejere burde blive holdt ansvarlige," mener NGO'en Shipbreaking Platform.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere